Windows 10 Mobile – Taru päättyy

Yksi aikakausi on taas päättymässä: Windows-puhelimet. Windows Phone, nykyisin Windows 10 Mobile, saapui markkinoille 2010-luvun alussa, kun Nokia otti käyttöön Microsoftin matkapuhelimille kehittämän käyttöjärjestelmän. Windows ei vain saanut tuulta alleen kilpailevien Androidin ja iOS:n silloisen voimakkaan kasvun, vakaan kannattajakunnan sekä laajan sovellusvalikoiman vuoksi. Alusta onkin tehnyt hidasta kuolemaa jo muutaman vuoden, ja nyt on aika viimeisten toimien.

Microsoft on nyt päivittänyt tukisivustoaan usein kysytyillä kysymyksillä Win 10 Mobilen päättymisestä. Sivustolta käyttäjät saavat tietoa käyttöjärjestelmää käyttävien puhelimien tulevaisuudesta ja tuen päättymisen aikataulusta. 10.12.2019 jälkeen laitteisiin ei ole tiedossa enää tietoturvapäivityksiä tai teknisiä verkkopäivityksiä, joten puhelin muuttuu alttiiksi verkkohyökkäyksille. Myös alustan taustapalveluja aletaan ajaa vähitellen alas ja ominaisuus toisensa jälkeen lakkaa toimimasta.

Tiivistettynä voisi sanoa, että nyt on loistava aika vaihtaa uuteen puhelimeen. Uusi puhelimesi voisi olla vaikka iPhone 6S, josta löydät mukavan tietopaketin täältä.

*Päivittyy

Windows Phone